Legalizacija e-skuterja v Veliki Britaniji: vse, kar morate vedeti

- Jul 07, 2020-

UK e-scooter.jpg


Električni skuterji bodo postali zakoniti na cestah v Angliji, na Škotskem in v Walesu od sobote, 4. julija 2020, če jih bodo pridobili po shemi delnic. Po objavi vladnih smernic v okviru 12-mesečnega preizkušanja takšnih shem se podjetja za e-skuterje pripravljajo, da bodo vozila čim prej spravila na ulice britanskih mest.


Približno 50 svetov je izrazilo zanimanje za gostovanje programov, Middlesborough pa je bil imenovan kot potencialno mesto za predčasno sprejetje. Skuterji bodo omejeni na potovanje s hitrostjo 15,5 km / h in prepovedani bodo na pločnikih. Kolesarji bodo morali biti stari 16 ali več let in imeti polno ali začasno vozniško dovoljenje.


Legalizacija e-skuterjev sheme delnic je priložnost za izkoriščanje sprememb potovanja, ki jih prinaša zaklep, vendar njihova uvedba predstavlja izzive. Mednje spadajo nevarna brezkolesna kolesa, ki bi jih lahko predstavljala, če bi jih pustili na voziščih za odpadke, in morebitna zmeda zaradi dejstva, da zasebni skuterji - čeprav so široko dostopni za nakup - na javnih zemljiščih ostajajo nezakoniti.


Novi načini potovanja


Potovanja so se od izbruha COVID-19 močno spremenila. V Veliki Britaniji se je marca cestni promet zmanjšal za do 73%, potovanja z javnim prevozom pa so se aprila zmanjšala za 90%.


To je bilo povezano s povečanjem hoje in kolesarjenja. Najvišja stopnja kolesarjenja je bila 300% nad normalno. Ponudniki e-skuterjev lahko izkoristijo to spremembo tako, da v naših mestih mnogi vidijo poceni, hiter in trajnosten način prevoza.


Lahko jih vidimo kot vedno večje zanimanje za mikromobilnost - možnosti prevoza na kratke razdalje, kot so sheme delitve koles - in aktivno potovanje. Zagotavljajo način potovanja, ki se lahko dopolnjuje in kombinira s hojo, kolesarjenjem in javnim prevozom.


UK scooter.jpg


E-skuterji so že postali priljubljeni v mestih, kot je Lizbona, kot hiter in poceni način raziskovanja mesta. V Parizu je leta 2018 prišlo do porasta shem delnic e-skuterjev. Njihova ključna privlačnost je bila njihova dostopnost in nizek vpliv na okolje v primerjavi z nekaterimi drugimi načini potovanja.


Uveljavljanje v Veliki Britaniji


Poskusi e-skuterjev v Veliki Britaniji v naslednjih 12 mesecih bodo priložnost, da država razume vpliv e-skuterjev na potovanja po mestih. Nedavno močno povečana infrastruktura, kot so pasovi za pojavna kolesa, lahko omogoči, da se potovanja, ki so se prej peljala z avtomobilom ali javnim prevozom, varno odpravijo po e-skuterju.


Vendar pa je za čim večje sprejetje programov potrebna varna in namenska infrastruktura. Med zaklepanjem se je povečala začasna infrastruktura za pohodno hojo in kolesarjenje, vlada pa je zavezala, da bo podprla kolesarjenje in hojo. Prisotnost novih načinov mikromobilnosti, kot so e-skuterji, naredi te prostore še pomembnejše in pomeni, da bi jih bilo treba še povečati.


Upoštevati je treba tudi druge izzive. E-skuterji v mestih pogosto veljajo za trajnostno rešitev mobilnosti, vendar imajo določene vplive na okolje. Na primer, uporaba dizelskih kombijev za zbiranje, polnjenje in prerazporeditev skuterjev bo povzročila lastne emisije CO₂. Tudi sheme za delitev koles so bile obtožene, da nastajajo velike količine odpadkov iz poškodovanih ali zavrženih koles. Zato morajo podjetja za e-skuter tesno sodelovati z lokalnimi organi in načrtovalci, da bi te učinke zmanjšali na minimum.


Varnost na prvem mestu


Več nesreč in celo smrti je povzročilo pomisleke glede varnosti e-skuterjev. Francoska vlada je od nenadne rasti priljubljenosti e-skuterjev v Franciji uvedla strožja pravila glede njihove uporabe. Sem spadajo omejitve hitrosti, najnižja starost kolesarja in prepoved e-skuterjev na voziščih. Vlada Združenega kraljestva bo takšna pravila izvajala od prvega dne.


UK Electric scooters.jpg


Zahteva, da imajo kolesarji celotne ali začasne vozniške licence za uporabo skuterjev, pa lahko sproži vprašanja, kdo lahko dostopa do njih. Na primer, ljudje iz manjšinskih etničnih skupin imajo manj verjetno, da bodo imeli licenco. Ker bo preskus predviden za eno leto in bo nato pregledan, je treba to zahtevo v prihodnosti spremeniti ali odstraniti.


Večina shem delitve e-skuterjev uporablja sistem brez dok. To pomeni, da lahko svoj skuter pustite kjerkoli po vožnji, namesto da bi morali poiskati priključno postajo. Toda pripeljalo se je do problema s skuterji, ki nosijo tlakovce.


Rezultat so težave z dostopom za uporabnike invalidskih vozičkov in zlasti slabovidne. Kampanji za ozaveščanje o invalidnosti že sprožajo zaskrbljenost nad vplivom skuterjev v britanskih mestih.


Obstajajo tudi pomisleki, da zasebni lastniki e-skuterjev ne bodo razumeli, da bodo vožnja vozil, ki niso bila pridobljena s sistemom delnic, še vedno nezakonita na cestah in pločnikih. Ker bodo programi skuterjev namenjeni mestom in mestom, bodo morda manjkale priložnosti za razumevanje njihove vrednosti na podeželju in majhnih tržnih mestih.


Ta nova zakonodaja lahko kmalu privede do legalizacije zasebne vožnje z e-skuterji. Prihodnost je zagotovo videti svetla za to novo obliko potovanja in preizkušnje nam bodo pomagale v celoti razumeti njihovo vrednost. Pogovor

Ta članek je ponovno objavljen v pogovoru Luke Blazejewskega, znanstvenega asistenta na Univerzi v Salfordu; Graeme Sherriff, znanstveni sodelavec urbanih študij, Univerza v Salfordu, in Nick Davies, znanstveni sodelavec na področju trajnostnih mest in prometa, Univerza v Salfordu pod licenco Creative Commons. Preberite izvirni članek.

Par:Ameriški superzvezdnik Rihanna poškodovan njen obraz, medtem ko je jahanje na skuter z modricami na njenih očeh Naslednji:Paris Snubs Bird v zelo konkurenčni konkurenci električnih skuterjev