Nova pravila o vožnji z električnimi skuterji po cestah v Londonu

- Jul 07, 2020-

Electric scooters.jpg


Večina Londončanov je verjetno izkusila ljudi, ki na električnih skuterjih švigajo mimo njih.


Ne glede na to, ali gre za parke ali ceste ali pločnike, se lahko zdi privlačen, če bi potoval nenavadno, vendar je v Veliki Britaniji od nekdaj nezakonit.


Kljub temu pa je v mnogih evropskih mestih na voljo najem e-skuterjev pri podjetjih, kot je Lime, ki v Londonu vodijo sistem izposoje e-koles, pa tudi drugih, kot sta Tier in Voi. Ptičje skuterje lahko dejansko najamete v olimpijskem parku v Stratfordu.


Vendar pa so skuterji, ki lahko dosežejo veliko hitrost, lahko metoda, kako ljudi spraviti iz avtomobilov, hkrati pa bi pomagali zmanjšati obremenitev javnega prevoza, saj se pandemija koronavirusa zadržuje.


Ker imajo obnovljivi viri energije še večjo vlogo pri proizvodnji električne energije, so skuterji nizkoogljična alternativa avtomobilom in sprostijo prostor na cestah, ki jih uporabljajo samostojni prevozniki.


Vendar pa skrbi glede varnosti naprav prihaja po odmevnih incidentih, vključno s smrtjo TV voditeljice in YouTuber Emily Hartridge julija lani, potem ko se je skuter strmoglavil s tovornjakom na krožišču v Batterseaju.


Pred skoraj letom dni se je prevoz za London prosil vlade, da pospeši pregled električnih skuterjev, da bi jih lahko odobrili za uporabo na cestah londonske'


Electric scooters.jpg


Glede na pritiske na javni prevoz je vlada naredila velik korak pri legalizaciji skuterjev, saj je od sobote (4. julija) dovolila preizkuse najemnin v Middlesborougu.


Vlada pravi, da je več kot pet drugih svetov tudi izrazilo zanimanje za preizkuse, TfL pa je že dejal, da si želi pomagati oblikovati nacionalno politiko na področju varnostnih standardov.


Sprememba zakona je bila sprejeta, vendar zaenkrat velja le za najemnine, kar pomeni, da tisti, ki v Londonu vozijo e-skuterje, po cestah ali voziščih, zakon še vedno kršijo.


Policija vam lahko zaseže skuter, če vas ujamejo, pa tudi izdajo denarne kazni na kraju samem in dodajo do šest točk v vozniškem dovoljenju.


Vendar pa trgovine, vključno z maloprodajnimi velikani, kot je Halfords, lahko v Veliki Britaniji prodajo le-te, saj so zakonite za uporabo na zasebnih zemljiščih.


Obrazložitev, da je dovoljenje za najem dovoljeno le v tem trenutku, je preprečiti, da bi trg preplavil nekvalitetne in nevarne naprave. Zahteve za najem skuterja pomenijo tudi, da potrebujete vsaj začasno vozniško dovoljenje ali dovoljenje za mopede.


Prometni sekretar Grant Shapps je povedal House of Commons, da mora vlada vztrajati pri licenci zaradi zakona iz 19. stoletja, ki prepoveduje "mehansko vozila" na pešpoti ali kolesarskih poteh.


Največja hitrost skuterjev bo tudi v skladu z omejitvami električnih koles omejena na 15,5 mph. Čelada na tej stopnji zakon ne bo zahteval.

Par:Paris Snubs Bird v zelo konkurenčni konkurenci električnih skuterjev Naslednji:Hitrost električnega kolesa ni do standardne! Tokrat to niso samo uporabniki