Deleži električnih skuterjev so predstavljali 45,8% vseh potovanj z mikromobilnostjo v letu 2018

- Apr 19, 2019-

shared scooters.jpg


Leta 2018 je bilo od 84 milijonov potovanj z mikromobilnostjo 38,5 milijona potnikov na skuterjih. Preostalih 45,5 milijona potovanj je bilo na kolesih - bodisi iz kolesarskih postaj, bodisi iz kolesarskih koles. Vožnja na kolesih na postajah je predstavljala 36,5 milijona potovanj, kar je za devet odstotkov več kot leta 2017. V primerjavi z letom prej je bilo več kot dvakrat več potovanj na področju mikromobilnosti.


"Upravljanje številnih novih skupnih tipov vozil na mestnih ulicah je izziv," je v izjavi dejala direktorica strategije NACTO Kate Fillin-Yeh. "Podatki, ki jih mesta dobijo od prodajalcev, so lahko pereči, kar otežuje prizadevanja za urejanje sistemov ali dobre politike. Velik del opreme je nov in v veliki meri nepreverjen, trg pa se hitro spreminja z negotovimi finančnimi napovedmi. Sistemi mikromobilnosti so načrtovani z roko v roki z mesti in veseli smo, da bomo pomagali mestom ustvariti in podpreti možnosti prevoza, ki prenašajo več potovanj na trajnostne in varne načine.


爱路卡登CS-518电动滑板车


Medtem ko so kolesa na postajah opazila večjo porabo kot leto prej, NACTO pravi, da so električni skuterji verjetno gonilna sila za zmanjšanje uporabe brezžičnih koles. Nestro kolesa "so večinoma izginila z mestnih ulic, z izjemno izjemo nevezanih koles, ki so še vedno v uporabi v Seattlu," piše NACTO. To je deloma razlog, zakaj NACTO predvideva, da se bo dockless vožnja s kolesi še naprej zmanjševala v letu 2019.


To je odlična novica za Lyft, ki je lani kupil Citi Bike in Ford GoBike ponudnika Motivate. To ni dobra novica za Uber, ki je v začetku lanskega leta kupil zagon JUMP-a brez koles.

Par:Nemčija postane novo bojišče v evropskih skuterjih Naslednji:Mesta so bolj resna glede podatkov o mikromobilnosti