Paris Snubs Bird v zelo konkurenčni konkurenci električnih skuterjev

- Jul 24, 2020-

scooter sharing.jpg


Pariz je izbral svoje upravljavce električnih skuterjev. Mesto, ki je hitro postalo zatočišče kolesarjenja, hoje in skuterjev, zahvaljujoč vodilnemu županu Anne Hidalgo, je izbralo Lime, Tier in Dott za svoja skuter podjetja. Vsako podjetje bo prejelo dveletno pogodbo, ki omogoča uporabo 5000 električnih skuterjev po celotnem mestu, skupno 15.000 skuterjev.


Rezultati predstavljajo veliko zmago za Lime, družbo s sedežem v San Franciscu, ki šteje Uber in Google med največje vlagatelje. To je' tudi izguba za glavnega tekmeca Lime' z najemom več tisoč ljudi za delo na njegovem novem evropskem vozlišču, ki se nahaja v mestu. Tiskovni predstavnik Bird&ni takoj odgovoril na prošnjo za komentar.


Električni skuterji, ki so na voljo za izposojo prek aplikacije za pametne telefone, so se prvič pojavili na pariških ulicah leta 2018. Toda nabor skuterjev se je kmalu spremenil v potop, zaradi česar je približno 20.000 skuterjev obsijalo ulice. Hidalgo je skuterje opisal kot&"anarhični, GG"; medtem ko je ministrica za promet Élisabeth Borne povedala Le Parisienu, da mesto doživlja zakon&", ki je zakon džungle."


Lani je mesto objavilo načrt, da bo kaos pod nadzorom, tako da je izbral tri uradne operaterje." Potrebujemo red in pravila za zagotavljanje varnosti v cestnem prometu in za umirjanje ulic, pločnikov in sosesk našega mesta," Hidalgo je dejal leta 2019.


paris scooter.jpg


Na zahtevo mestne&št. 39 se je odzvalo 16 podjetij za delitev skuterjev. Lime, edino ameriško podjetje, ki je dobilo pogodbo, je dejal, da je&"navdušen nad zmagovalci." Skupina Tier, s sedežem v Berlinu, je bila navdušena z zmago na&", največjem svetovnem razpisu e-skuterjev'" In Dott s sedežem v Amsterdamu je na Twitterju objavil fotografijo svoje ekipe, ki jo praznuje.


Hidalgo, ki je pred kratkim zmagal na ponovni izbiri skoraj izključno na platformi za odstranjevanje avtomobilov iz mest za promocijo kolesarjenja in hoje, je dejal, da so bili skuterji izbrani na podlagi treh meril: okoljska odgovornost, varnost za uporabnike in upravljanje vzdrževanja in ponovnega polnjenja skuterjev.


Prav tako je pozvala kolesarje, naj spoštujejo cestna pravila, hkrati pa opozorila, da je po celotnem Parizu nameščenih 2500 namenskih parkirnih mest za skuterje.


Izbor pariške' operaterji skuterjev bi lahko močno vplivali na industrijo mikromobilnosti, tako v Evropi kot v ZDA, zlasti ker pandemija koronavirusa pripelje do več združitev in konsolidacije. Paul Asel, poslovodni partner pri NGP Capital in investitor v Lime, je junija povedal Business Insiderju, da je Paris' Odločitev bo verjetno postavila le korak do dveh ali treh podjetij, ki delujejo v Evropi.


Sprva je industrija COVID-19 zaustavila industrijo delitve skuterjev. Kolesarske družbe so se z vozili vozile po mestnih ulicah. Bird in Lime, dve največji podjetji glede velikosti in vrednotenja flote, sta v zadnjih mesecih opravili množična odpuščanja in odpravili približno 580 delovnih mest s polnim delovnim časom. Uber je naložil svoje podjetje s skupnimi kolesi in skuterji Skok na lim, kot del naložbe, s katero se bo vrednost vrednotenja Lime&znižala za skoraj 80 odstotkov.


Toda industrija se počasi okreva, zahvaljujoč naraščanju zanimanja za kolesarjenje in druge nadomestne oblike prevoza. Medtem ko iščejo varne načine, kako jih obiti, prebivalci mest uporabljajo skuterje tudi za daljša potovanja. Prejšnji teden je Lime poročal, da so v povprečju potovanja s skuterji za 34 odstotkov daljša in oddaljena za 18 odstotkov dlje od razdalje.

Par:Legalizacija e-skuterja v Veliki Britaniji: vse, kar morate vedeti Naslednji:Nova pravila o vožnji z električnimi skuterji po cestah v Londonu