Mesta so bolj resna glede podatkov o mikromobilnosti

- Mar 28, 2019-

lime scooter.jpg


Gone so dnevi, ko mesta in tehnološki start-upi nenehno nasprotujejo drug drugemu. Potni list, ki je začetek vodenja mobilnosti, je sklenil partnerstvo s Charlotte, NC, Detroitom, Mich. In Omaho, Neb., Da bi ustvaril okvir za uporabo načel parkiranja, analize podatkov in še več za skupne storitve mikromobilnosti.


»V mnogih mestih je bila edina možnost uvedba prepovedi, pristojbin ali sistemov dovoljenj za omejitev števila skuterjev, ki so dovoljeni na njihovih ulicah,« je direktorju projekta Passport Bobu Youakimu povedal po elektronski pošti. "Čeprav to omogoča mestom, da začasno nadzorujejo uvajanje skuterjev, je mogoče doseči večje koristi z uskladitvijo z novimi ponudniki mobilnosti."


S potnim listom bodo lahko ta mesta preprosto analizirala uporabo skuterjev, parkirne vzorce in izkoriščanje robnika. Potni list omogoča tudi mestom, da v realnem času uvedejo cene in plačila ter upravljajo umestitev skuterjev. Zamisel je, da bodo mesta in ponudniki mobilnosti bolje sodelovali, če bodo vzpostavljene gospodarske spodbude.


Cities scooter.jpg


"Mesta že imajo dobro uveljavljen sistem za zaračunavanje parkiranja avtomobilov na robnik in to isto rešitev bi bilo treba uporabiti za druge načine prevoza," je dejal Youakim. "Z zaračunavanjem skuterjev za parkiranje s cenami, ki temeljijo na uporabi, lahko mesta učinkoviteje upravljajo skuterje v svojih skupnostih in seveda uravnotežijo ponudbo in povpraševanje."


Tudi potni list je sodeloval s skuterjem Lime, da bi raziskoval načine, kako bi lahko sistem fleksibilnih parkirnih stroškov nadomestil skuterje.


"To je odličen primer sodelovanja med mesti in apnencem pri določanju prave velikosti flote s pomočjo podatkov in skupno doseganje premikov v načinu delovanja, trajnostnih ciljev in ciljev dostopnosti," je v izjavi dejal Limejev direktor organizacije Transport Partnerships Evan Costagliola.


城市滑板车


Mesto je v Detroitu oktobra lani predstavilo svoj uradni pilotski program, ki je omejil na 400 število skuterjev, ki bi jih lahko vsako podjetje uporabilo. Ko so skuterji prvič pristali v Detroitu, so bili zelo skoncentrirani v širšem središču mesta, je vodja oddelka za mobilnost v Detroitu Mark de la Vergne po elektronski pošti povedal TechCrunchu.


V okviru tega programa upamo, da bomo še naprej povečevali razpoložljivost skuterjev na slabo pokritih območjih in bolje upravljali ekonomijo ponudbe in povpraševanja.


"Zelo me zanima, kako lahko ta mesta sodelujejo pri razvoju novega poslovnega / regulativnega modela, ki ga je mogoče prilagoditi na nacionalni ravni," je dejal.


V Charlotteju upamo, da bomo izvedeli več o tem, kako izvajati dinamično oblikovanje cen in spodbuditi ljudi, da nosijo čelade.


"Ocenili bomo, kako to partnerstvo oblikuje prometno mobilnost v Charlotte, saj se nanaša na e-skuterje," je povedal namestnik direktorja ministrstva za promet Charlotte Dan Gallagher. "Kot mesto želimo, da lahko naši skupnosti zagotovimo najboljše prometno omrežje, ki omogoča dostop do delovnih mest, izobraževanja, tranzita in nastanitve."

Par:Deleži električnih skuterjev so predstavljali 45,8% vseh potovanj z mikromobilnostjo v letu 2018 Naslednji:900.000 ljudi je zakonito usposobljenih za ceste, kako je nova politika električnih koles?