20 let nič več kulise: Segway Electric Balance Car objavil zaustavitev proizvodnje

- Jul 03, 2020-

Segway.jpg


Segway, začetnik globalnega avtomobila za električno ravnotežje, se bojim, da ni pričakoval, da bo padel na to področje.


Po 20 letih vzponov in padcev je avtomobil Segway z električno tehtnico uradno ustavil. Segway, katerega koncept hype se je začel leta 2000, ni imel gladke poti do komercializacije. Večino od približno 140.000 so prodali turizmom, nakupovalnim središčem in letališčam, ki jih uporablja predvsem varnostno osebje. Kamen je nato podjetje prodal leta 2009, leta 2015 pa je bil vključen v Ninebot.


Za reševanje vprašanj v zvezi z vzdrževanjem in prodajo pa bo Segway še vedno zaposlil nekaj začasnih zaposlenih. To seveda ne pomeni, da podjetje v prihodnje ne bo zagotovilo drugih dvokolesnih vozil. Visoka cena ni zadnja slama, ki preplavi Segway PT, saj avtomobil na električni tehtnici strogo nadzorujejo tudi mestni cestni predpisi, na javnih cestah, kot so pločniki, pa ni dovoljeno.


Segway je prvo inteligentno vozilo za uravnoteženje na svetu izumil leta 2001. Takrat je imel najmanj 10.000 ameriških dolarjev. To je bila zagotovo igrača bogataša, nekoč pa je veljala za najvišjo tehnologijo v Združenih državah Amerike. Izdelkom je prepovedano izvažati na tuje trge, vendar so vsi pretirani.

Par:Električni avtomobili za uravnoteženje so pogosto na ulicah mesta Qingdao, prometna policija je opomnila, naj ne vozijo po cesti Naslednji:Apne pridobivajo preostala sredstva zagon električnega skuterja